Muutamia parhaita markkinoinnin mittareita

Markkinoinnissa voidaan luonnollisesti käyttää useita mittareita. Allekirjoittanut pohtii useissa projekteissa mitä olennaista tietoa meidän kannattaa mitata? Ohessa Accelerandon uutiskirjeestä bongattu useaan projektiin käyvät mittarit ja niiden selitykset.

SaaS-bisneksen mittareista

SaaS-liiketoiminnassa avainmittareita ovat muun muassa CAC (Customer Acquisition Cost eli yhden asiakkaan hankkimiseen kuluva raha) , CLV (Customer Lifetime Value eli asiakasarvo koko elinkaaren ajalta) sekä churn eli asiakaspoistuma. Harvard Business Schoolin tuoreessa artikkelissa avataan churn-käsite ja pohditaan miten sitä minimoimalla saadaan tuotot kasvuun. Artikkelin löydät täältä: Managing Churn to Maximize Profits.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s